Home     Ambrosia Basisispel
Ambrosia Basisispel

Ambrosia Basisispel€ 36.99

Voorraad: 1


Artikelcode: AMBR

Ambrosia Basisispel


  • Productinformatie

Diep in ons collectief geheugen, verhuld door nevelen van vergetelheid, ligt een wereld die balanceert op dat fijne randje tussen sluimer en ontwaken. Een wereld die uit een schilderij van Jheronimus Bosch of Pieter Brueghel lijkt te komen, een wereld van goden en monsters. Dit is de wereld van Ambrosia, een uniek rollenspel geïnspireerd door de geschiedenis en de folklore van de Lage Landen.

Met Ambrosia verplaatsen we de actie van die klassieke fantasy-locaties, die verdacht veel weg hebben van Nieuw-Zeeland, naar drassige polders en hoogvenen. Daar schuilen, in schaduwrijke krochten, de onheilige creaturen die jouw voorvaderen ‘s nachts wakker hielden. Maar bovenal tracht Ambrosia het element “storytelling” te herintroduceren door een levende spelwereld aan te bieden, een wereld die evolueert met de scenario’s mee en waarop beslissingen van de spelers rechtstreekse invloed uitoefenen. Op die manier poogt Ambrosia een “old school” rollenspel te zijn, terwijl het ook rekening houdt met nieuwe ontwikkelingen. Het is een betaalbaar rollenspel, ongehinderd door buitensporige uitbreidingen en handboeken, dat zowel voor beginners als experts aantrekkelijk is, en jong en oud opnieuw rond de speltafel verenigt!

Ambrosia speelt zich af in een relatief low fantasy setting, die eerder te vergelijken is met “Game of Thrones”, “Dragon Age” of “The Witcher” dan pakweg “World of Warcraft”. Het spel biedt een combinatie van politiek spel en klassiek avonturieren, waarbij verdoken conflicten aan het hof even dodelijk kunnen zijn als een rechtstreekse confrontatie met een monsterachtige wezen uit vergeten tijden. Maar Ambrosia geeft je bovenal een levende setting waarin de beslissingen die de spelers nemen een rechtstreekse invloed uitoefenen op de spelwereld terwijl het interactieve verhaal nog steeds centraal staat.

Dankzij een simpel maar innovatief skill-based spelysteem worden personages in Ambrosia niet onderverdeeld in klasses, maar worden ze volledig opgebouwd zoals jij dat wil. Dit spel haalt jongere spelers uit hun comfort zone door ze realistische, kwetsbare personages te geven en tracht de veteranen onder ons te boeien door ook (middeleeuwse) moraliteit en menselijkheid een belangrijke rol te laten spelen. Op die manier tracht Ambrosia jong en oud samen terug rond de speltafel te krijgen, een boeiend verhaal te vertellen dat alle deelnemers samen gaandeweg ontwikkelen, en vooral het Nederlandstalig rollenspel nieuw leven in te blazen!